Följ oss via RSS!
2011-09-29

Träffa djuren – En interaktiv pekbok för iPhone och iPad

Interaktiva pekböcker för småbarn börjar bli populära. Genom att peka direkt på skärmen får barnet direkt återkoppling i ljud och röster som stimulerar motorik, nyfikenhet och uppmuntrar till inlärning. Träffa djuren är en ny svensk app för iPhone och iPad.
Marknaden för barn-appar växer i takt med att föräldrar skaffar läsplattor och smartphones. Barnen behöver inte längre trycka på små knappar, istället räcker det att peka direkt på skärmen. Touchkänsliga mobiltelefoner och surfplattor är därför ett ypperligt pedagogiskt redskap även för små barn: En interaktiv pekbok med ljud och röster är något som stimulerar motorik, nyfikenhet och uppmuntrar till inlärning.

Träffa djuren är en app som fungerar för mycket små barn, från ett år och uppåt. Appen innehåller flera språk och i dagsläget kan du välja mellan svenska, engelska (både amerikansk och brittisk), franska, tyska och spanska. Detta gör att pekboken även är lämplig för något äldre barn som övar ett nytt språk.

Träffa djuren kostar 22 kronor och finns nu att köpa i App Store. Om du köper ett ex kan du sedan kostnadsfritt ladda hem den till dina andra enheter.

”Träffa djuren” är utvecklad av Anders Wiredal och Michael Karlsson från Jönköping. Appen är utgiven av Fuzzy Media.

Fler bilder och information finns på www.helloanimalsapp.com

Källa: Pressrelease (Newsdesk) - redigerat.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar lek e-bok barn förskola

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

1 kommentar v

Sött!

Ser väldigt mysig ut, är det någon som har testat den?
2011-09-30, 13.33 av Stina