Följ oss via RSS!
2011-09-12

Årets pedagogpris till Blekinge

Två lärare på Norrevångskolan i Mörrum har fått årets Pedagogpris av Lärarnas Riksförbund. Deras användning av sociala medier för att utveckla elevernas förmåga att diskutera och reflektera över svåra livsfrågor har väckt stor uppmärksamhet.
Per Ahlkvist och Martin Löfgren, lärare på Norrevångskolan, såg att det var svårt att föra en bra diskussion om känsliga ämnen som värdegrundsfrågor i klassrummet. Där var det oftast bara de kaxiga och högljudda eleverna som kom till tals och det blev en ganska hård klimat med lite utrymme för riktigt balanserad diskussion.

I stället skapade lärarna en diskussionsarena på nätet via vertyget Ning. Där kunde klassen diskutera frågorna i ett lugnare tempo och alla kunde komma till tals eftersom debatten fortsatte i flera veckor. Lärarna och eleverna kunde lägga upp länkar till mer information eller till filmer som bidrog till diskussionen. De bjöd in även polisen i diskussionen. All diskussion skedde bakom lösenord och alla kände sig trygga i forumet. Diskussionen blev inte så hetsig som i klassrummet och alla fick säga sin mening.

Läs mer i en artikel i Commersen, Pedagoger fick pris.

Denna film förklarar hur arbetet gick till:Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning skola lärande pedagogik sociala medier

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>