Följ oss via RSS!
2011-08-30

Biblioteket hjälper dig med läxorna

I Danmark kan högstadieelever nu få hjälp med sina läxor av biblioteket. En webbtjänst gör det möjligt att söka hjälp utan att andra i klassen vet om det. På nätet kan du ställa alla dessa "dumma" frågor som du inte vågar ställa i klassrummet.
Tjänsten heter Lektier Online och syftet är att erbjuda hjälp till dem som inte vågar fråga i klassrummet eller inte får stöd hemma. Det är ett 3-årigt projekt som drivs av det danska national- och universitetsbiblioteket i Århus

Tjänsten är öppen fyra kvällar i veckan mellan 17.00 och 20.00 och bemannas mest av frivilliga lärarstudenter. Registrering krävs för att vara med och diskussionen mellan elev och lärare sker via chatt eller med ljud och bild om eleven använder headset och webbkamera. Det finns även ett gemensamt skrivbordsyta där man kan rita eller visa matteformler mm.

Alla läxhjälpare får utbildning innan de börjar och alla kontakter utvärderas av eleverna. Tjänsten verkar uppskattas av nästan alla och hittills har det mest handlat om hjälp med matematik.

Enligt projektledaren Anne Vest Hansen finns det stora möjligheter med denna verksamhet på sikt:
– Vi ser en helt ny form av biblioteksservice, som kan användas för fler målgrupper – vuxna, barn i olika åldrar eller människor som sitter i fängelse.

Se introduktionsfilmen
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning skola matematik bibliotek läxor

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>