Följ oss via RSS!
2011-08-26

Enklare och säkrare inloggningar på sikt

Idag har vi alldeles för många olika lösenord och PIN-koder att hålla reda på. Tänk om vi kunde logga in en gång och få tillgång till flera tjänster direkt. Lösningen finns idag och diskussioner pågår.
En artikel på Internetdagarna, Enkla och säkra e-identiteter, beskriver en möjlig lösning på alla inloggningar och lösenord. Det handlar om identitetsfederationer; organisationer och företag som går ihop och delar samma inloggningsrutin. De kommer överens om en gemensam e-legitimation och när du loggar in får du automatiskt tillgång till de andra organisationer i federationen som du har konto hos.

Lösningen anses vara smidig och effektiv för både företagen och kunderna.

– Du slipper att ha en uppsjö av användarkonton och identiteter. Det ger också en ökad säkerhet, om dina inloggningsuppgifter skulle komma i orätta händer, säger Staffan Hagnell, chef för nya affärer på .SE, som just nu jobbar med frågan om nya e-legitimationer.

Stiftelsen .SE arrangerar ett seminarium inom detta område 28 september i Stockholm, Erfarenhetsutbyte kring identitetsfederationer och elektroniska identiteter. Seminariet är gratis och deltagarna får ta del av praktiska erfarenheter av att utveckla och etablera identitetsfederationer. Målgrupper för workshopen är de organisationer som; driver eller planerar att etablera identitetsfederationer, e-tjänsteleverantörer samt e-identitetsutfärdare.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag e-handel seminarium säkerhet inloggning

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>