Följ oss via RSS!
2011-08-25

Arbeta smartare via nätet

CELA ordnade ett praktiskt seminarium hos Region Blekinge om hur man kan arbeta smartare på nätet. Personalen fick en genomgång om hur man kan dela dokument, hålla e-möten, skapa instruktionsfilmer och bevaka omvärlden med hjälp av enkla och gratis verktyg på nätet.

Reportage av Lisa Wagnborg, Region Blekinge


Tack var Region Blekinges projekt Make IT happen och delprojektet CELA så fick vi besök av Alastair Creelman från Linnéuniversitetet idag, 25 augusti. Vi var ett gäng på 12 personer som fick inspiration om hur vi kan använda oss av webverktyg för att underlätta vår kommunikation inom och utom vår organisation.

Vi gick bland annat igenom hur vi kan dela dokument i Google docs, ha onlinemöten i Adobe connect och omvärldsbevaka i Netvibes där vi samlar våra RSS-flöden. Mötet hade vi under förmiddagen och nu efter lunch har redan kommentarerna kommit från deltagarna om att det var en fantastiskt givande genomgång och redan har någon samlat alla sina webverktyg i Symbaloo medans någon annan har skapat en sida i Netvibes och en tredje har gjort en instruktionsvideo i Screencast-o-matic.

Inom Region Blekinge jobbar vi dessutom med många externa nätverk genom olika projekt, ofta internationella. Därför pratade vi också om att skapa projektplatser, tex genom Ning, där man kan samla och dela dokument och länkar, omvärldsbevaka tillsammans och mycket mer.

Tack Alastair för en uppgradering av Region Blekinge.

Kan en sådan genomgång vara intressant för dina kollegor? Ta kontakt med oss så kommer vi till er!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt digital kompetens verktyg seminarium digitala lärresurser region

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>