Följ oss via RSS!
2011-08-22

Facebook som arbetsredskap

Många ser Facebook som bara en plats för trevligheter, snack och lite skvaller men man kan också ha stor nytta av det på jobbet. Facebook kan hjälpa dig skaffa ett professionellt nätverk och leda till nya kontakter och möjligheter.
En ny bok har kommit ut som beskriver hur du kan använda Facebook för att utveckla ditt arbete och skapa nya öppningar. Boken, Framgång med Facebook, har skrivits av beteendevetare Nina Jansdotter. ST Press har intervjuat henne i en ny artikel, Facebook kan ge nytta i jobbet.

Många ser Facebook som endast en plats för det privata men du kan även använda det som en plattform för professionella kontakter om du bara tänker genom hur du presenterar dig. Lägg ut bara det som kan vara intressant för andra och räkna med att saker kan spridas.

Allt på Facebook riskerar att spridas. Att inse det och agera därefter, det tycker jag är trygghet. Och då kan man ju lika gärna släppa in fler i sitt nätverk.

Artikeln ger flera konkreta tips om hur du kan bygga upp en mer professionell profil på Facebook och skapa ett nätverk som du kan ha stor nytta av i ditt arbete. Det handlar mest om att bygga ditt varumärke och skapa en balans i din kommunikation; lagom personlig, rolig men trovärdig och framför allt ge dina vänner tips och idéer som de kan ha nytta av.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag sociala medier facebook

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>