Följ oss via RSS!
2011-08-09

Mer bild och film i skolan

Idag tar vi flera bilder än någonsin och var och en kan snabbt och enkelt filma intressant händelser och lägga ut dem på nätet direkt. Flera skolor bör utnyttja elevernas intresse för bild och film.
En ny bloggpost av läraren Marie Andersson (Öpedagogen) uppmuntrar flera lärare att låta eleverna filma och fotografera sitt arbete både i och utanför klassrummet. Hennes inlägg, Skolan kan inte stå utanför dokumentationen av 2000-talet, ser enorma pedagogiska fördelar med att göra skolarbetet mer multimedial. När nästan alla elever har en smart mobil som kan både ta bilder och filma borde de få använda dem i skolarbetet.

- Skolan kan inte stå utanför dokumentationen av 2000-talet när övriga samhället fotograferar varje dag, timme, minut och sekund – i varje gränd, torg och stad. Säg ja till kameror och mobiltelefoner i klassrummet som en del av vår undervisning och dela sedan med er av era bilder på olika webbplatser.

Låt dem skapa egna bloggar och andra webbplatser för att publicera sina filmer och bilder och se till att de förstå hur man lägger ut material och hur man till exempel talar om för andra vad som gäller när det gäller kopiering och bearbetning (t ex genom Creative Commons).
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola digital kompetens video barn

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>