Följ oss via RSS!

Dela dokument

Hur gör du när du ska skriva ett dokument ihop med kollegor på olika ställen? Många skapar dokument som sedan skickas fram och tillbaka via e-post och då kan det bli svårt att hålla reda på den senaste versionen och vem som har skrivit vad. Idag finns det smartare sätt att dela dokument.

Google Drive

Google Drive är förmodligen det vanligaste sättet att dela dokument. Du kan skapa dokument för ordbehandling, kalkyl eller presentation och sparar dem på nätet hos Google. Den största fördelen är att du kan komma åt dina dokument varifrån som helst (via din Google inloggning).

När du skapar ett dokument kan du bestämma vilka personer du vill dela det med. Du kan även ha privata dokument eller helt öppna dokument som hela världen kan se.

Google Drive finns även som app för både smarthphone och surfplatta. Ladda ner den via Appstore eller Google Play.

Här ser du en kort introduktionsfilm till hur du kan skapa och dela dokument i Google Drive

TitanPad


TitanPad är bra för att skriva gemensamma anteckningar, brainstorming eller grupparbete. Fördelen är att du kan skapa ett dokument direkt och enkelt bjuda in kollegor.

Varje deltagare i ett dokument skriver med egen färgkod så att man ser vem som skriver vad. Dessutom kan du spara dokument i de vanligaste filformaten. Precis som med Google Docs finns det en chattruta som underlättar grupparbetet.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar molntjänster dokument web 2.0

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>