Följ oss via RSS!
2011-06-17

Nu kastar vi ut skrivaren!

Företaget YellowOffshore™ har satt kravet att den 30 september 2011 skall allt papper ut ur verksamheten och miljövänliga alternativ in i verksamheten. Idén om det papperslösa kontoret har dödförklarats många gånger, men nu skall den till slut genomförs. Det sker inte tack vare datorn, utan läsplattan!
När du väl börjar jobba helt elektroniskt blir snart papper obekvämt. Det säger projektansvarig Maria Larsson som bedriver detta inom YellowOffshore™.

Företaget har valt att använd bra teknik, satsat på en lätt bärbar dator, dockningsstation med bra energisnåla bildskärmar i alla anläggningar och rum och en läsplatta som gör det enkelt för elever och instruktörer att bedriva sin undervisningsverksamhet.

- Vi har valt att skanna och städa, vi skannar bara in de dokument som du verkligen behöver, vi har en tydlig mappstruktur och städa bort onödiga dokument ofta, detta gör att vi kan och kommer arbeta enklare. Vi har lärt oss att tacka nej till papper och ställer nu krav på våra leverantörer och samarbetspartner att även dem skall ta bort alla onödiga kostnader på papper, kuvert, kartonger, plast, mm. Vi har lärt oss att använd nätet, vi har valt att använda nätbaserade lagringsplatser där vi kan komma åt våra dokument dygnet runt från vilken dator som helst, och mötes- och projektverktyg.

De har även gått så långt att de inte har en whiteboard längre men istället satsat på digitala ritbord, detta för att undvika papper och pennor som produceras av plast.

//-Vi ber alla som har tips och råd att kontakta mig på maria.larsson@yellowoffshore.com Vi välkomnar även alla skolor, företag, media mm att besöka oss för att se hur vi arbetar för att bli bäst på det papperslösa kontoret säger projektledare Maria Larsson, skall vi bli bäst måste man även granskas och vara mottaglig för konstruktiv kritik.//

Källa: Pressrelease, myNewsdesk.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag digital kompetens molntjänster IKT papper


0 kommentarer >>