Följ oss via RSS!
2011-06-09

Så hittar du affärsnyttan med Facebook

CELA och Sölvesborgs Bibliotek och Lärcentrum ordnade ett seminarium i Sölvesborg, Så hittar du affärsnyttan med Facebook. Seminariet lockade många företagare både på plats och via webbsändning.
Seminariet handlade om hur du som företagare kan ha nytta av Facebook som marknadsföringskanal. Cirka 25 personer i Sölvesborg och cirka 100 personer på nätet lyssnade på en mycket bra genomgång av Magnus Brynestam från företaget Webbstrategerna.

Hela föreläsningen spelades in och kan ses via följande länk (ses bäst via Internet Explorer eller Firefox).
Se inspelningen.

Är Facebook en lämplig kanal för alla typer av företag? Föreläsningen handlade om hur du som företagare strategiskt kan använda Facebook i din marknadsföring men tog också upp risker som finns med att etablera en ogenomtänkt sådan. Vad den exakta affärsnyttan är skiljer sig stort mellan olika bolag och du gör därför rätt i att först tänka efter vad du vill få ut av satsningen.

Visst är Facebook gratis och det är väldigt enkelt att skapa en profil för ditt företag eller organisation men det betyder inte att man kan sköta kanalen med lillfingret. Kostnaden ligger i arbetstid eftersom du måste ha en tydlig strategi för hur du vill använda Facebook för att nå dina kunder. och du ska vara beredd att satsa tid på att hålla din Facebooksidan levande och engagerande.

Detta seminarium ingick i en större stasning kring företag och sociala medier i Sölvesborg. Vi har även rapporterat om tidigare seminarier:
* Seminarium om framgångsrik e-handel vid Lärcentrum Sölvesborg - 9 november 2010
* Grundkurs i E-handel en uppskattad utbildning - 12-13 april

Nästa steg är förhoppningsvis en workshop i Facebook till hösten.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag seminarium föreläsning facebook

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>