Följ oss via RSS!
2011-05-25

Geocaching i förskolan

Geocaching liknar orientering med hjälp av IT. Ett slags skattjakt där man hittar skattorna med hjälp av GPS och nätet. Ett projekt i Halland har börjat använda geocaching i förskolan.
Geocaching har funnits i flera år nu och har vuxit till en global fenomen. Små burkar (geocacher) göms lite överallt i städer och på landet och meningen är att man ska hitta dem med hjälp av koordinator på nätet och en GPS (oftast i mobilen). Genom att hitta dessa får du oftast tillgång till mer information på nätet om platsens betydelse, historia, kultur osv och hobbyn anses vara väldigt relevant för utbildning. Man kan till exempel leda turister till oväntade smultronställen som inte syns i de vanliga guideböcker.

Geocaching i förskolan i Halland är ett projekt som är en del av ett stort EU- projekt som heter Coast Alive. Genom att placera geocacher i naturen i närheten av förskolan kan barnen delta i en skattjakt där varje station har frågor som barnen ska svara på, till exempel vilket årtal står på skylten, hur många lyktstolpar finns på denna gata osv.

Projektet har tagit fram en fin broschyr för alla förskolor och andra som vill komma igång med geocaching som pedagogiskt metod.

Läs mer: Geocaching - en lärande lek.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt mobilt lärande förskola geocaching

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>