Följ oss via RSS!
2011-05-16

Höjdhoppsmentalitet

Om jag vore höjdhoppare….
Jag som höjdhoppare vill hoppa högre och högre. Och för varje ny höjd jag når får jag än mer energi och lust att fortsätta. Jag blir även för varje ny höjd tvungen att ändra och utveckla mitt sätt att hoppa för att kunna nå nästa höjd. Annan teknik, lite annorlunda ansats osv. Förändringen är ett måste dock.
Men det som hela tiden är helt avgörande är min vilja att vilja hoppa högre och för att kunna göra detta finns bara en sak att göra, TRÄNA. Utan avsatt tid för träning, inga högre hopp.

Det alternativet som finns kvar för de som inte vill träna är att sänka ribban istället. Det funkar det också. Hoppa tvärtom så att säga. Hoppa lägre och lägre. Men detta kommer inte att ske med samma energi och lust. Tvärtom. Du kommer att försvagas och tappa självförtroende och likna dig själv vid samma nivå där ribban vilar. Detta gör du även om du tränar. Men i takt att ribban höjs, höjs även du.

Så min fråga till dig. Kommer du denna dag att tillhöra en höjdhoppare som medvetet vill hoppa högre, eller väljer du att strategiskt hoppa lägre och lägre.

Ps. Nu känner jag på mig att någon säger, måste man välja. Kan man inte bara vara nöjd och stanna på 1.98? Jag tror inte det funkar så. Har du en gång bestämt dig för att stanna och sluta träna, så kommer du snart att tillhöra hoppare två, tror jag. Det är svårt att stå stilla på en enhjuling liksom.

Kram/Micke
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar prestation

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>