Följ oss via RSS!
2011-04-14

Grundkurs i E-handel en uppskattad utbildning

Hösten 2010 besökte e-handelsexperten Urban Lindstedt Sölvesborg med en uppskattad föreläsning. Då skapades ett intresse för uppföljning som nu i vår plockades upp av ESF-projektet Hållbar kompetensförsörjning i samverkan.
Urban Lindstedt är en av Sveriges främsta e-handelsexperter, han är en flitig föreläsare, har skrivit böcker i ämnet och driver en egen nätbutik. Utbildningen genomfördes under två dagar (12-13 april på sölvesborgs bibliotek & lärcentrum) av ett intresserat och frågvist gäng företagare från Sölvesborg. Alla med funderingar på hur e-handel kan utvecklas inom just deras verksamhet. Detta var den första av många i raden av kompetensutvecklande utbildningar i projektets regi.

Syftet med projektet Hållbar kompetensförsörjning i samverkan, som ägs av Sölvesborgs kommun, är att genomföra kompetensutvecklingsinsatser hos de deltagande företagen för att skapa hållbara arbetsplatser för framtiden. En målsättning är att etablera ett ”Centrum för kompetensutveckling”. Visionen är att på ett kostnadseffektivt sätt främja en lokal och regional samordning kring kompetensutvecklingsinsatser. Läs mer på www.solvesborg.se/kompetens.

Målet med e-handelskursen var att genom föreläsningar och workshops ge kursdeltagarna grundläggande förståelse för hur e-handel fungerar och ge grundkunskaper för att starta, driva och marknadsföra en nätbutik. Deltagarna lärde sig bla att
- ta fram en framgångsrik e-handelsstrategi
- välja rätt e-handelsplattform
- skapa en säljande butik
- sökoptimera e-butiken
- köpa sponsrade länkar effektivt
- bygga relationer med sociala medier och nyhetsbrev
- planera en effektiv logistik
- lönsam kundvård
- sälja till utlandet

Deltagarnas uppfattning av kursen var att det var väldigt lärorikt och intressant. Många nyttiga tips men väldigt svårt och mycket att tänka på om man vill starta en e-handelsbutik.

Text och bild: Marie Eriksson (Sölvesborgs Kommun)
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-handel bibliotek kurs


0 kommentarer >>