Följ oss via RSS!
2011-04-15

Papperslösa möten för kommunpolitiker

Surfplattor som Apples iPad blir allt populärare bland landets kommuner enligt en ny artikel i Computer Sweden. I stället för att trycka upp enorma mängder papper till alla möten får nu politiker egna plattor med all dokumentation elektroniskt.
En ny artikel i Computer Sweden, Surfplattorna vandrar in i kommunerna, skriver om hur flera kommuner har insett att de kan spara mycket tid och pengar genom att dela ut surfplattor till sina politiker. Bara under de senaste veckorna har Halmstad och Gislaved beslutat att gå över till papperslösa kommunstyrelsemöten.

Bengtsfors kommun var först att prova detta med mycket positiva erfarenheter och sedan dess har de haft en stadig ström av studiebesök och kontakter från hla landet. Man räknar att kostnaden för att köpa alla plattor tjänas in på cirka 1,5 år.

Enligt Anders Bergenek, administrativ chef på stadskontoret i Halmstad kommun:
Det totala utskicken av möteshandlingar till kommunstyrelsen under ett år motsvarar en ungefär 120 meter hög stapel av A4-papper. Vi har också börjat få krav på oss att printa möteshandlingar i färg för att rätt återge exempelvis kartor och det blir väldigt dyrt. Handlingarna till ett enda sammanträde i samhällsbyggnadsutskottet i januari kostade 23 000 kronor att printa ut.

Efter att ha provat detta med kommunstyrelsen vill många sprida papperslösa möten även till fullmäktigepolitikerna.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar kommun IKT politiker surfplatta

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>