Följ oss via RSS!
2011-04-06

Plånboken snart i mobilen, eller under huden

Ett nytt mikrochip i mobilen kan betyda slutet för alla dina plastkort i plånboken. Vi kommer snart att kunna betala det mesta via mobilen. Tekniken gör det även möjligt att få ett chip i handen!
Två nya artiklar i DN ger intressanta inblick i hur nya mikrochip kommer att förändra våra vardagliga rutiner. Artikeln Plånboken på väg in i mobilen beskriver tekniken Near Field Communications (NFC) eller närfältskommunikation.

Tester pågår bland mobiltillverkare och operatörer runt om i världen med NFC-chip som kan lagra all information du har i alla dina plastkort. Tekniken kan definitivt underlätta för oss som har tunga plånböcker med många kort men nyckeln till ett genombrott är att handeln accepterar mobilen som betalningsmetod. Enligt artikeln kan införandet av mobilbetalning dröja eftersom affärskedjor har nyligen investerat stort i nya kortläsare. En annan viktig faktor är att alla operatörerna samarbetar i frågan så att butikerna inte behöver bry sig om kunden tillhör Telia, Telenor, 3 eller Comviq.

En intressant tillämpning av denna teknik visas upp i artikeln Han har ett chip under huden. Kristoffer Sjöberg, Stockholm, tröttnade på alla passerkort och lösenord och har fått ett chip opererat in under huden mellan tummen och pekfinget. Chippet innehåller en kod som kan öppna alla dörrar hemma och på jobbet om han bara lägger handen i närheten av kortläsaren.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-handel mobil trend

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>