Följ oss via RSS!
2011-04-04

Öppet Hus vid Ronneby Kunskapskälla

29 mars var det öppet hus vid Ronneby Kunskapskälla och CELA presenterade enkla och effektiva webbverktyg som främjar samarbete och lärande.
Programmet för dagen innehöll flera spännande talare, en workshop i ledarskap, själva invigningen (av utbildningspolitiker Jan Björkman) och en hel del mingel och diskussion.

Grundaren till det världsberömda Ishotellet i Jukkasjärvi, Yngve Bergqvist, pratade om konsten att tänka tvärt om och att göra det omöjliga möjligt. Att en vild idé kan omsättas till verklighet genom att arbeta utifrån de förutsättningar som finns.

Kunskapsspridaren Eva Funck pratade om vad det är som gör att vi människor känner lycka. Hon berättade om olika tankesätt och tipsade om vad vi kan göra för att bli lyckligare.

CELAs Anna Söderberg och Alastair Creelman presenterade under temat E-lärande - kul eller krångligt?. Internet öppnar upp en hel värld av nya möjligheter att mötas och lära tillsammans med andra. Men var hittar man guldkornen och var börjar man? Utifrån vardagliga situationer visade vi enkla, lätta och roliga lösningar.

Verktygen som vi visade upp under föreläsningen var följande:

* Doodle - för att arrangera möten
' Google Docs - för att dela dokument
' Skype - e-möte med bild och ljud
' Netvibes - för omvärldsbevakning. Se alla nyheter från dina favorita webbplatser på ett ställe.
' Screencast-o-matic - för att spela in och publicera dina presentationer
' TED Talks - inspirerande föreläsningar i datorn eller mobilen
' iTunes U - hundratusentals föreläsningar från hundratals universitet. Du måste ladda ner programmet iTunes för att komma åt tjänsten.

Läs mer om Ronneby Kunskapskälla.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar ronneby föreläsning lärcenter presentation

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>