Följ oss via RSS!
2011-04-01

Seminarium om sociala medier på Landstinget

CELA och Landstinget samarbetar kring ett projekt om sociala medier.
På torsdagen den 31 mars hölls ett CELA-proof-of-concept-seminarium på Landstinget Blekinges Kompetenscentrum i Karlskrona. Ämnet för seminariet var Sociala medier – webbverktyg för landstingspersonal. Alastair Creelman, CELA, Marie Kullving och Lil Carleheden Ottosson, Landstinget Blekinge, guidade en grupp landstingsanställda (sjuksköterskor, läkare och bibliotekarier m fl) genom den sociala medievärlden.

Verktyg visades och demonstrerades, och tips på bra medicinska resurser gavs. Bland all bra webbtjänster inom vård som visades kan vi här nämna två som exempel:

Medicina - en omfattande samling resurser (artiklar, filmer, nätverk, nyhetsflöden mm) inom alla medicinska områden. Två ingångar till tjänsten finns; en för professionella och en för patienter.

Medworm - en avancerad söktjänst med möjligheter för dig att skräddarsy ditt eget nyhetsflöde inom ditt ämnesområde.

Deltagarna fick sedan i uppgift att under några veckor framöver testa och prova att använda några av dessa i sitt dagliga arbete samt att dela med sig av sina erfarenheter till några kollegor. I maj ska ett uppföljningsseminarium hållas där deltagarna i dagens seminarium kommer att diskutera sina erfarenheter av de social medier som testats.

Alastairs inledningspresentation om den sociala webben kan ses här:

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar vård seminarium sociala medier landsting digitala lärresurser medicin

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>