Följ oss via RSS!
2011-03-26

Högskolans Dag, Ludvika

Högskolans Dag i Ludvika arrangerades 22 mars av Samarkand2015, ett regionalt utvecklingsbolag. CELAs Alastair Creelman var inbjuden som gästföreläsare.
Tisdag den 22 mars ordnade Samarkand Högskolans dag för att synliggöra möjligheterna till studier på högskola och universitet, men också på distans via Ludvika Högskolecentrum.

- Förhoppningen är att ungdomar som går på eller har slutat gymnasiet, samt vuxna som vill gå vidare i yrkeslivet och karriären ska kunna hitta rätt väg för att kunna uppfylla sina drömmar, säger Lars Lindblom VD för Samarkand2015.

Målgrupper för dagen var ungdomar som går eller har slutat på gymnasiet, samt vuxna som vill gå vidare i yrkeslivet. Under dagen fick deltagarna möjlighet att gå på seminarier, mingla med företag, högskolor och universitet, samt få chansen att se vad Samarkand kan erbjuda studenter i form av service och lokaler.

Att kunna bo kvar på hemorten under studietiden och därmed få möjlighet att kombinera studierna med arbete och familjeliv kan betyda mycket för den enskilde, men även för regionens utveckling och näringsliv. Idag kan alla som bor i Ludvika och Smedjebacken välja bland över 3000 distanskurser och 100 program vid någon av landets högskolor och universitet.

Många studenter har redan insett möjligheten att studera på distans via Samarkands Högskolecentrum. Under 2010 nästintill fördubblades antalet studenter på Högskolecentrum. På Högskolecentrum kan både distansstudenter och campusstudenter skriva sina tentamina.

- Alla studenter är välkomna till Högskolecentrum, säger Gabi Breitstadt-Adolfsson, som är ansvarig för Högskolecentrum och som kan se en fortsatt uppåtgående trend för antalet studenter på högskolecentrum.CELA var med

CELAs Alastair Creelman var inbjuden som gästtalare med tema Charter eller backpacking - Vi måste lära oss att lära oss. Förutom information om CELA handlade presentationen om hur arbetsmarknaden behöver anställda som har ett brett nätverk, kan hitta rätt information och kan hålla sig uppdaterad.

Vi måste gå från en utbildningsmodell som påminner om en charterresa (allt serverat, tryggt och färdigpaketerat) till en lösare modell som mer liknar backpacking där du lär dig hur du kan fixa resan själv och får prova dig fram. Se presentationen till höger.

Läs en intervju med Alastair i Dalademokraten.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela e-learning lärande student seminarium informellt lärande föreläsning lärcenter trend

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>