Följ oss via RSS!

Egen webbsida

Det har aldrig varit så lätt att bygga en egen hemsida på webben. Det som för bara några år sedan kunde bara göras av webbyråer med spetskompetens kan man göra själv utan kunskaper i programmering eller stor teknikkunskap.

Det svåraste är inte själva webbplatsen. Det viktigaste är att du är klar över varför du vill komma ut på webben. Vad har du för syfte, vad är ditt budskap, vem är målgruppen, vad vill du kommunicera, vill du ha interaktivitet?

Här presenterar vi några enkla verktyg som erbjuder både färdiga mallar och möjlighet för dig att skapa din egen layout.

Wordpress

Wordpress är en bloggtjänst där du kan skapa din egen hemsida gratis.

Wordpress är uppgyggd på öppen källkod som innebär att alla användare kan utveckla nya teman och tillägg som sen blir fria att ladda ner och använda för andra. Det finns därigenom över 20 000 olika funktioner att välja på så att du enkelt kan hitta de som passar bäst för dig.

Skapa din egna sida via https://sv.wordpress.com/
Webbstjärnan finns en bra steg-för-steg guide till hur du kommer igång.


Blogger

Även blogger är en gratis bloggtjänst. Den drivs av Google och genom att registrera ett google-konto kommer du enkelt åt Blogger och kan skapa din egna blogg eller hemsida.

Även här finns ett antal olika färdiga teman och mallar att utgå i från, alternativt kan du anpassa sidan efter hur du själv vill ha den.

Du kommer enkelt igång via www.blogger.com.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar resurser företag digital kompetens verktyg webbsida

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>