Följ oss via RSS!

Presentera på nätet

Vi är många som skapar presentationer med hjälp av programmet Microsoft PowerPoint men har du funderat över att spela in en presentation och lägga ut det på nätet? Det finns nämligen flera fördelar. Du kan låta din målgrupp höra presentationen i förväg och ägna mötestiden åt diskussion. De som inte kunde se presentationen på plats kan se inspelningen. Du kan referera till den vid ett senare tillfälle.

Hur spelar jag in mina föreläsningar? Hur lägger jag ut dem på nätet? Vad kan jag göra för att skapa ett bra intryck?

Presentera online


Åsa Kronqvist, Högskolan i Kristianstad, har skapat en utmärkt guide Presentera online. Genom korta filmer visar hon hur du kan skapa proffsiga presentationer, redigera dem och lägga ut dem på t ex YouTube.

Se ett smakprov här:
Screencast-o-matic


Screencast-o-matic är ett väldigt enkelt verktyg som gör det möjligt för dig att spela in t ex en PowerPoint presentation, visa tabeller, visa olika programvaror eller webbsidor. Du kan spela in din röst och även bild på dig om du har en webbkamera. Sedan kan du enkelt publicera din presentation på YouTube eller en egen webbsida. Bastjänsten är gratis och presentationen får vara högst 15 minuter. Betalar du så får du förstås flera möjligheter.

Igen är det Åsa Kronkvist som visar oss hur man kommer igång med detta verktyg i filmen till höger. Sedan är det bara att prova själv!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning video verktyg föreläsning presentation

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>