Följ oss via RSS!
2010-04-28

Hur får vi med alla på det digitala tåget?

Den digitala delaktigheten är en viktig fråga för alla i samhället och på plats i Ronneby följde ett 30-tal personer webbseminariet "Hur får vi med alla på det digitala tåget?"

Webbseminariet anordnades av: Folkbildningsrådet, IKT-lyftet, Stockholms läns Bildningsförbund, Folkbildningsförbundet, RIO och SKL.

På plats i Stockholm fanns det ett flera talare och Erik Fichtelius var moderator. Vi som satt på plats i Ronneby följde seminariet via Bambuser på storbildsskärm och kunde ställa våra frågor via chatt. Samtidigt pågick diskussioner både på Twitter och Facebook, så det var mycket att hålla reda på!

Vi var en blandad skara med allt ifrån personal och förtroendevalda på bibliotek, olika representanter från utbildning, lärcenter och folkbildning

Eftermiddagen började med att moderator Erik Fichtelius presenterade grundproblemet och panelen i Stockholm. Därefter kom Olle Finndahl från .se och presenterade statistik kring svenskarnas IT vanor.

Därefter fick vi se ett antal filmer med goda exempel på hur folkbildning och folkbibliotek på olika sätt arbetade med att öka den digitala delaktigheten. Då och då fick vi höra panelens syn på frågeställningar som kom upp både från de goda exemplen men också chattfrågor från de platser ute i landet som följde sändningen.

Vi avslutade med en lokal uppföljning som Ulf Redmo från Länsbibliotek Sydost höll i. Temat för uppföljningen var "Hur går vi vidare och vad händer framåt?"

Vill du själv ta del av seminariet? Här finns inspelningen:
det digitala tåget

Vi som arrangerade i Ronneby: Cela, Länsbibliotek Sydost och Ronneby Kunskapskälla.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela lärcentra digital kompetens delaktighet bibliotek

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>