Följ oss via RSS!
2010-08-23

Cela på the Camp

Cela har varit med på "The Camp", ett unikt affärsutvecklingsprojekt som vänder sig till kvinnor i Blekinge. Syftet var att utveckla nya affärsideér som är skapade i Blekinge - men säljbara nationellt eller internationellt.

Grundtanken är att 20 kvinnliga entreprenörer och innovatörer från Blekinge, med olika kompetenser, samlas i tre dagar för att skapa briljanta gemensamma koncept. Självklart är det entreprenörerna och innovatörerna som själva äger resultaten av sitt skapande. Antingen enskilt eller tillsammans i de olika konstellationer som de själva väljer att skapa.

För att få mesta möjliga dynamik kommer tre olika grupper att finnas representerade:
Innovatörer - med helt nya idéer.
Entreprenörer - som idag säljer tjänster eller produkter som kan ha en potential utanför länet.
Och kompletterande kompetenser - som kan bidra med marknads-, sälj- eller ekonomiidéer.

Under helgen fick alla deltagare öva sig att tänka på helt nya sätt, presentera sin idé för flera olika personer och på flera olika sätt. Bland annat fick vi träffa tre fantastiska idéänglar - för att bolla idéer, få feedback och utveckla våra nätverk.

Här kommer en kort presenteration av idéänglarna:

Delaine Basso Tömmervik
Projektledare, Mentor Eget Företag, ALMI
"Jag är en 47 årig glad brasilianska som arbetar på Almi Företagspartner, på Moderbolaget i Stockholm.
Mitt arbete är att driva Mentor Eget Företag. Den största delen är att förstärka mentorer för etablerade företag i hela landet. Då är det viktigt att kunna skapa kontakter med alla tänkbara intressenter och makthavare. Samt att se möjligheter i varje problem."

Lisa Lindström
VD Doberman AB
"Hej! Jag heter Lisa och lever med man och två barn i Stockholm. Jag är en otålig optimist som tar livet på stort allvar.
Jag driver Doberman AB, en digital designbyrå som jag förvärvade från Europolitan Vodafone tillsammans med några kollegor 2003. På bara ett par år lyckades vi vända ett negativt resultat till att bli en topprankad digital designbyrå med en omsättning på 40 miljoner och kunder som SVT, DN, Apoteket, BabyBjörn, Posten, Vodafone Group och SR. Vi har också mottagit flertalet designutmärkelser, utsetts till Sveriges bästa arbetsplats samt kvalificerat oss som gasellföretag."

Åsa Skogström Feldt
VD Hungerprojektet Sverige
"Hej, jag heter Åsa och är VD för Hungerprojektet, www.hungerprojektet.se, som avskaffar hunger och fattigdom i Afrika, Asien och Latinamerika genom att väcka lokal entreprenörsanda.
Jag har en lång bakgrund från näringslivet inom ledning, marknad och sälj, bland annat har jag varit Marknadschef för Sony Ericsson i Tyskland. Jag är en också av grundarna till det kvinnliga Nätverket Göran och har även erfarenhet av att starta och driva eget företag och att sitta i styrelser."

Att få träffa idéänglarna och få ta del av deras erfarenhet och kunskap var otroligt värdefullt. Att de sen ställde utmanande och frågor som träffade mitt i prick gjorde att man fick skärpa till sina tankar och formuleringar ordentligt.

Under dessa dagar har Cela knutit så många bra kontakter, träffat så många kloka människor och fått så rak, ärlig och konstruktiv feedback att det varit en sann resa från suddighet till detalj. Att få bli en del av detta nya nätverk kommer att hjälpa Cela att bli framgångsrikt och få möljighet att arbeta med nya människor och företag på många ställen i Blekinge. Här kan du följa deltagarnas bloggar under dessa tre dagar: thecamp.nu/index.952---1.html
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela projekt utveckling

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>