Följ oss via RSS!
2010-09-17

TellUs filmfestival

På NetPort i Karlshamn samlades vi för att få en inspirationsdag med fokus på film och genus. Dagens värdar var Reaktor Sydost som är ett resurscentrum för film och ung kommunikation i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Man arbetar bland annat med Filmsyster – nätverk för unga filmare och Filmfarmor – som är ett mentorprogram för unga filmare. Vi fick bland annat träffa Lotta, hon är bra på frågor om rättigheter vid filmvisning och Magnus som jobbar med att hjälpa till med att få medel till skolan vid filmproduktion.

Sedan fick vi tips från pedagogiska centralen, www.pedc.se, som visade olika övningar man kan använda för att diskutera och arbeta med genusfrågor i skolan.

Man går i skolan för att förstå sig själv och världen och film är ett sätt att se sig själv. Det är ofta lättare att diskutera svåra frågor genom att se en film. Då är det är ingen i gruppen som har ansvar, behöver förklara sig eller försvara sig.

Sedan fick vi lyssna till författaren Christina Herrström som bland annat skrivit
"Den hungriga prinsessan", "Leontines längtan" och "Glappet". Hon berättade om sitt författarskap och hur hon gjort om vissa av sina böcker till film. Efter lunch fick vi gå till Bio Metropol och njuta av Christinas nya film "Tusen gånger starkare". Efter filmen blev det ett långt samtal mellan publiken, Christina Herrström och Peter Schildt som regisserat filmen.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola seminarium film

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>