Följ oss via RSS!
2010-10-13

Cela på NU2010

Cela deltog på NU-konferensen som är Sveriges största mötesplats för utveckling av högre utbildning. NU, som står för nätverk och utveckling, ska vara en vartannat år återkommande nationell konferens för alla som är engagerade i svensk högre utbildning. Huvudsyftet med konferensen är att främja pedagogiskt utvecklingsarbete genom att erbjuda en mötesplats för spridning, dialog och debatt. Lokal värd för NU2010 var de högskolepedagogiska och IT-pedagogiska enheterna inom Stockholm-Uppsala universitetsnätverk.

Konferensen inleddes med en nordisk dialog om lärande, som man kallade ”Fyra bröllop och en begravning”. Där deltog Lars-Owe Dahlgren, professor i pedagogik m inr didaktik, Linköpings universitet ,Berit Eika, läkare, professor i medicinsk pedagogik, Aarhus universitet och Rune Krumsvik, professor och forskningsledare för proj. Digital Learning Communities, Universitetet i Bergen. Dialogen var livlig och i bakgrunden kunde man se twitterflödet från en del av de åhörare som fanns på plats.

I tre dagar tog vi del av ett antal seminarier, workshops och runda bordssamtal. Under den del av konferensen som kallades "Öppet torg" berättade Ija Åberg och Anna Söderberg om den del av Cela projektet som handlar om att stötta skolorna i Blekinge med tankar och goda exempel när det gäller IKT. Många intresserade stannade och pratade en stund och flera var intresserade av att kunna följa Cela projektet.Filmen kommer från NU 2010 kanal på YouTube
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela universitet konferens

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>