Följ oss via RSS!
2009-12-03

Online EDUCA i Berlin

Detta är en av de största mässorna i världen när det gäller e-learning och här fanns hur mycket som helst att titta och lyssna på. Förutom ett antal seminarier och workshops med världsledande namn så fanns en stor mässa där montrar och besökare trängdes om utrymmet.

Inledningstalare var Lord Putnam. Vill ni veta mer om honom - http://en.wikipedia.org/wiki.... Han pratade om 2009 - the year of innovation and creativity. Han ägnar det mesta av sin tid åt klimatfrågan och berättade hur han utvecklat en spelplattform - Little Big Planet - för att engagera barn och ungdomar i miljöfrågan. Det finns ingen manual till spelet och det förklarade han så här: "Let them fail and they will continue until they succeed".

Det var en klok och engagerande inledning som följdes av massor av intressanta seminarier och diskussioner. Nedan följer ett axplock av ämnen:

- A learning plattform for a million learners - erfarenheter från London

- Mixed Media for learning - hype or hit?

- The impact of web 2.0 on learning

- Where do they learn on todays World Wild Web?

- Have a strategy for learning innovation!

- 3 D learning & game pedagogic

Höjdpunkten för Cela var så klart när Lasse Bourelius från LearningLab på Blekinge Tekniska Högskola höll sitt föredrag "Shift happens!" där han bland annat berättade om Cela i en fullsatt lokal.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela e-learning konferens verktyg pedagogik internationell

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>