Följ oss via RSS!

Ljud

Ljudfiler att ladda ner eller lyssna på direkt över nätet kan vara väldigt lärorika.

Ljud används mycket inom utbildning. Det kan vara exempelvis webbradio, poddradio och andra slags podcasts (inspelade radioprogram som kan laddas ner till en mobil eller dator) med nyheter, informationsprogram, intervjuer, kurser, musik och ljudeffekter.

Här kommer en kort introduktionsfilm om hur ljud kan användas inom utbildning för att skapa rätt stämning, förstärka ett budskap osv. Denna film ingår i en serie filmer om ljud i multimedia på den utmärkta webbplatsen Verktyg för lärande.


Film: Verktyg för lärande by Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning is licensed under a Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige License.

Se resten av filmserien om ljud på Verktyg för lärande.

Podcast

Podcast är ett slags radioprogram som har blivit ett populärt sätt att berätta och förklara för andra. Det finns idag både audio- och videopodcasts som man kan prenumerera på. Du kan lyssna eller titta i din MP3-spelare eller dator. Men vad är egentligen en podcast och hur kan man skapa en själv? Verktyg för lärande har en annan serie filmer som förklarar podcasting och hur du kan göra egna podcasts. Här ser du introduktionsfilmen


Film: Verktyg för lärande by Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning is licensed under a Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige License.

Bra länkar


iTunesU - ett stort sortiment föreläsningar och reportage från hundratals universitet i världen som kan laddas ner gratis som ljudfiler till din dator eller mobil.

UR Play UR har många bra radioprogram som du lätt kan hitta här.

En ljudbok är en bok som är inläst och kan lyssnas på, ofta som mp3-fil.
Läs mer om ljudböcker

Låna ljudböcker hemifrån

Köp en ljudbok

Hitta ljudarkiv i Länkskafferiet


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar radio ljud audio podcast föreläsning

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>