Följ oss via RSS!

Lärplattformar

Det virtuella klassrummet

En lärplattform är ett virtuellt klassrum på nätet. De flesta utbildningsanordnare som erbjuder distansutbildningar idag använder en lärplattform och när du anmäler dig på kursen får du information om inloggning. Sedan loggar du in med lösenord och får tillgång till allt kursmaterial som kan bestå av texter, filmer, bilder eller länkar till andra webbplatser. Läraren lägger ut all kursinformation i lärplattformen och svarar på frågor. Här kan du också kommunicera med lärarna och de andra studenterna genom diskussionsrum eller forum. Fördelen med lärplattform är att hela kursen och all kommunikation finns samlat på ett ställe.

Flera varianter

Det finns många olika lärplattformar, både fria och kommersiella, men de flesta fyller ungefär samma funktioner och för dig som studenter spelar det mindre roll vad själva plattformen heter. Det viktigaste är hur det används och att det skapas en bra gruppdynamik och engagemang.

De vanligaste lärplattformarna i Sverige är:
* It's Learning
* Blackboard
* Fronter
* Moodle

Exempel

Som exempel på hur en lärplattform kan se ut kan du titta på denna introduktionsfilm om plattformen It's Learning som har gjorts av Högskolan i Kristianstad..Filmen är skapad av Åsa Kronkvist, Högskolan i Kristianstad.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar lärplattform

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>