Följ oss via RSS!

Sociala medier

Sociala medier är olika slags tjänster och verktyg på webben där du kan vara social med andra människor genom att samtala, kommentera och samarbeta.
Sociala medier är ett samlingsnamn för webbtjänster som bygger på samarbete och interaktivitet. Facebook, YouTube, Flickr, Instagram och Twitter är de mest kända tjänsterna idag och det de har gemensamt är att alla kan publicera sina texter, bilder, filmer och tankar samt diskutera och kommentera andras inlägg. Sociala medier ger dig möjlighet att skapa nätverk med folk från hela världen för att diskutera ett gemensamt intresse. Det kan handla om att hålla kontakt med barndomsvänner som är spridda över hela landet eller ett forskarlag som diskuterar sitt ämne eller rekommenderar nya artiklar för varandra. Webben har blivit social!

Här kommer en bra introduktionsfilm till sociala medier. De ingår i en hel serie filmer om sociala medier som heter Verktyg för lärande.


Film: Verktyg för lärande by Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning is licensed under a Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige License.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar sociala medier informellt lärande

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>