Följ oss via RSS!

Videomöten

Kommunicera gratis med bild och ljud - med hjälp av videomöten!
Med Skype, MSN, Adobe Connect, Flash Meeting och andra tjänster, kan du enkelt och utan kostnad kommunicera med andra via videomöten. Det enda du behöver är en dator med internetuppkoppling, en webbkamera och en mikrofon. På nyare bärbara datorer finns ofta både kamera och mikrofon inbyggt i datorn.

På Skolverkets webbplats PIM finns en kort introduktionstext om videomöten.

Här kan du se några instruktionsfilmer om videomöte i Skype och Adobe Connect. Filmerna är skapade av Högskolan i Kristianstad.Videomöte i Skype


En film som förklarar hur du kan använda Skype. Filmen är skapad av August Adrial och Åsa Kronkvist, Högskolan i Kristianstad.


Adobe Connect


Adobe Connect Pro är ett e-mötesverktyg som möjliggör videomöten mellan flera personer. Alla i mötet kan synas och höras med hjälp av webbkamera och headset och du kan även chatta, visa bildspel, dokument, kalkylblad och dela skrivbord. Möten kan dessutom spelas in. Verktyget kan även användas vid större webbseminarier med flera hundra deltagare, så länge bara ett fåtal personer syns och hörs och att alla andra deltar bara via chatten.

Följande filmer har skapats av Åsa Kronkvist, Högskolan i Kristianstad och ger en bra introduktion till Adobe Connect.

Adobe Connect - introduktion
Videomöte i Adobe Connect, del 1
Videomöte i Adobe Connect, del 2
Videomöte i Adobe Connect, del 3

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning video e-möte

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>