Följ oss via RSS!

Grundläggande datorkunskaper

Du kanske känner dig osäker om hur du hanterar grundläggande funktioner i din dator: t ex skapa mappar, spara filer, hantera de vanligaste program som Word och e-post. Om du först vill börja med att förbättra dina grundläggande kunskaper i datoranvändning rekommenderar vi följande kurser:


PIM Praktisk IT- och mediekompetens

PIM är en gratis självstudiekurs i att hantera datorn och några vanliga program. Kursen är gjord av Skolverket och består av tio handledningar som visar hur olika programvaror kan användas praktiskt i skolans verksamhet. Materialet kan användas både enskilt och i ett arbetslag som studerar tillsammans.

Titta på en kort introduktionsfilm om PIM.


IT-ikapp

IT-ikapp är en gratis service för dig som vill lära dig använda dator och internet eller för dig som vill lära ut till andra nybörjare hur
man använder dator och internet. IT-ikapp består av olika verktyg som du kan använda tillsammans eller var för sig, för att lära dig använda dator och internet.

IT-ikapp innehåller filmer, guider och en lärobok (laddas ner gratis) som hjälper dig igång. Stöd finns oftast på ditt närmaste bibliotek!


Internetkunskap.se

Internetkunskap.se har många bra filmer som introducerar olika delar av datoranvändning och nätkunskap.


Europeiska datorkörkortet (ECDL)

ECDL ("Datorkörkortet") är kostnadsbelagd certifiering i grundläggande datakunskap som du kan läsa på distans.

Läs mer - ECDL - det europeiska datakörkortet.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning grundläggande datakunskap

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>