Följ oss via RSS!
2015-01-21

Karlshamns kommun satsar på e-tjänster

Med utgångspunkt från att öka tillgängligheten för kommunens invånare öppnar nu Karlshamns kommun upp inte mindre än ett 50- tal e-tjänster på sin webbplats.
Karlshamns kommun samlar nu ett 50-tal etjänster på sin webb och tanken är även att det ska fler. Genom satsningen vill man öka tillgängligheten och göra det möjligt för alla kommunens medborgare att när som helst utföra sina kommunärenden.

Vissa tjänster kan göras enkelt direkt från kommunens webbsida medans andra kräver tillgång till e-legitimation.


Via Karlshamn kommuns webb kan ni läsa mer och komma åt alla e-tjänsterna.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar kommun e-tjänster Karlshamn e-tjänst

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2015-01-16

Nya kurser för att lära barn programmering

.SE har via Youtube släppt en ny kurs i hur man programmerar i det enkla programmet Scratch. Kursen är i sex delar och en fortsättning på deras tidigare, mer grundläggande Scratch-kurs.
För att väcka intresset och samtidigt lära barn och unga grunderna i programmering annordnar .SE återkommande Barnhack. Ett av de enkla programmeringsprogram som då används är Scratch. Som en del i .SEs satsning på barnhack släpps nu en ny videokurs i hur man programmerar med hjälp av just Scratch. Sedan tidigare finns en grundkurs i sex delar kring hur man kommer igång med Scratch ni hittar den här på Youtube.

Det som .SE släpper nu är alltså en fortsättningskurs i ytterliggare sex delar, för den som redan har kommit igång och vill lära sig mer om Scrath. Även den ligger i sin helhet på Youtube.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar programering .SE Scratch

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2015-01-14

Internetfonden

Nu har Internetfonden öppnat upp en ny utlysning med möjlighet att söka pengar för projekt som bidrar till utveckling av infrastrukturen eller användningen av Internet.
Två gånger om året finns möjlighet att söka pengar från Internetfonden och nu har årets första utlysning öppnats upp. Fram tom. den 11 februari går det att skicka in sin ansökan. Totalt ska fem miljoner delas upp på ett antal olika projekt. Max finns möjlighet att söka 399 000 kr/projekt.

Läs mer på: http://www.internetfonden.se

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt internet fond Intenetfonden

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>X-Ovation >>

Media Evolution >>