Följ oss via RSS!
2011-05-31

Plånbok snart i mobilen

Att dina bank- och kreditkort flyttar in i mobilen har varit på tal i flera år men Google tar nu upp utmaningen på allvar.
Google lanserar en ny tjänst i USA under sommaren, Wallet. Enligt en ny artikel i Computer Sweden, 120 000 butiker nappar på Googles plånbok kommer i första hand cirka 120 000 butiker i New York och San Francisco att prova tjänsten.

Tjänsten Wallet kräver att mobilen kan hantera närfältskommunikation på ett krypterat sätt. Kommunikationen mellan mobilen och butikens kassa sker inte över det mobila nätet och just nu finns det väldigt få mobiler som kan hantera systemet.

- Enligt Googles säkerhetsexpert Rob Von Baron ska telefonerna ha försetts med ett system som gör att betalningsfunktionen sätts ur funktion om någon försöker att genomföra fysika förändringar på korten. Därtill ska alla betalkort givetvis vara krypterade och lagras på en krets som är helt åtskilld från telefonens övriga minnen.

Vi får se när tjänsten kommer till Sverige.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag e-handel näringsliv

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-27

"Kärlek, ettor och nollor" - en buffé av digitala och analoga upplevelser

Studenter från Blekinge Tekniska Högskolans olika mediaprogram visar upp sina examensprojekt i en event som blandar studenternas presentationer med inbjudna talare och utställning.
Kärlek, ettor och nollor kretsar kring Blekinge Tekniska Högskolas avgående studenter och deras arbeten. Studenterna som visar upp sina examensprojekt har läst någon av utbildningarna Digitala spel, Digital ljudproduktion, Digital bildproduktion eller Webbutveckling. Förutom examensutställningen är flera tävlingar igång, till exempel Game Concept Challenge och Media Jam.

Kärlek, ettor och nollor är ett event som anordnas 1-2 juni i Karlshamn. Under några dagar kommer föreläsare/inspiratörer, studenter och intressenter från näringslivet samt branschfolk att mötas i Karlshamn. Externa presentationer av personer som bland andra Lina Thomsgård (PR-konsult och prisad skapare av Rättviseförmedlingen), Sofia Loell (Hyr ditt skivbolag), Mats Ågren (Tv-producent och formatutvecklare), Erik Odeldahl (Programmerare och designer på EA Dice), Malin Ströman (Webbkonceptutvecklare på SVT) och Simon Koudriavtsev (Ljuddesigner på Ubisoft Massive) blandas med examensstudenternas presentationer och utställning, paneldiskussion och andra happenings.

Dag: Onsdagen den 1 juni samt torsdagen den 2 juni 2011
Tid: Kl. 10-17 den 1 juni respektive kl. 10-15 den 2 juni
Plats: BTH, Campus Karlshamn samt webbsändning (se länk nedan)

Kärlek, ettor och nollor är ett samarbete mellan Blekinge Tekniska Högskola, NetPort och Blekinge Business Incubator och genomförs med stöd från Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse, Europeiska Unionen och Media Evolution.

För frågor om festivalen, kontakta projektledare Anna Olsson (0702-356072, mermusik@gmail.com)

Mer information finns i bifogade program eller på festivalens hemsida www.karlekettorochnollor.se

Det går även att se alla föreläsningar live via Bambuser på www.karlekettorochnollor.se

Källa: Pressmeddelande, myNewsdesk

.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt student media föreläsning IKT entreprenörskap

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-27

E-hälsa i Sverige halkar efter menar ny rapport

Digitaliseringen inom vårdsektorn går alldeles för långsamt och övergripande strategier behövs. Det framgår av en ny rapport från Vinnova.
Om resurserna inom vården ska räcka framöver är det nödvändigt att utveckla en långsiktig hälsostrategi och skapa ett system som gynnar innovation och samarbete. Det är kärnan i en ny rapport från Vinnova, Hälsa genom e - e-hälsorapporten 2010 enligt en artikel i tidningen IT i vården, Utvecklingen av svensk e-hälsa har tappat fart.

Tidigare var Sverige ett ledande land inom e-hälsa men nu har andra länder hunnit ikapp och även kommit längre och det oroar Vinnova. Rapporten räknar att en strategisk satsning skulle kunna leda till besparingar på 30-40 miljarder kronor under en 10-års period genom att implementera smartare tjänster och rutiner. Det finns för många stuprör i systemet som alla försöker hitta egna lösningar i stället för att se helheten. Det behövs incitament för att tänka nytt och våga testa nya möjligheter.

Enligt Monica Winge, handläggare på Vinnova:
– Vad som behövs är sammanhållna insatser över hela vårdkedjan, oberoende av huvudmän och utförare. E-hälsa är primärt ett processtöd och kan inte bidra till något värde om det inte är rätt processer som stöds. E är alltså en möjliggörare, men inte själva lösningen.

Rapporten föreslår fyra utvecklingsspår - som tillsammans kan utgöra delarna i ett nytt innovationssystem för hälsa, vård och omsorg.

Läs rapporten (pdf)

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar vård rapport IKT innovation e-hälsa

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-26

Ny rapport om högskolestudier vid lärcentra

En ny rapport från Högskolan Väst har undersökt studenternas och lärarnas inställningar till lärcenterbaserad utbildning. Rapportens slutsatser fokuserar på framgångsfaktorer som tillhörighet, stöd och delaktighet.
Rapporten, Närhet och kommunikation på distans : en studie om hur studenter och lärare beskriver och upplever lärcenter/högskolecentrumbaserad utbildning, har skrivits av Staffan Bengtsson och Lars Svensson (Högskolan Väst, Institutionen för individ och samhälle). De har studerat lärcenterbaserade utbildningar inom socialt arbete och socialpedagogik både utifrån ett student- och ett lärarperspektiv.

Frågeställningarna som rapporten undersökte var följande:
1) Vilka motiv har studenterna för att välja distansutbildning?
2) Vilka förväntningar hade studenterna inför utbildningen?
3) Hur upplever/beskriver studenterna distansutbildningens styrkor och svagheter?
4) Vilka erfarenheter har lärarna av att arbeta med distansundervisning, dess styrkor/svagheter?

Rapporten ser flera fördelar med lärcenterbaserade utbildningar, nämligen studiegruppens styrka, stöd från lärcentrumet och flexibiliteten. Samtidigt är det viktigt att inte se utbildningsformen som statisk och att nya pedagogiska metoder och tekniska lösningar måste provas framöver. Högskolan måste se till att lärcenterstudenterna känner en närhet till lärosätet trots avstånd och att lärarens engagemang och förståelse för deras situation är nyckeln.

- Det finns anledning att rikta större uppmärksamhet kring frågan vilken kultur som finns kring LCU och hur högskola och lärarkollegium egentligen tänker kring detta fenomen och hur det kan fungera optimalt, vad ska uppnås med vilka medel? Hur tänker vi LCU? Detta måste vara de grundläggande frågorna och den framtida utmaningen i sammanhanget. Till denna reflektion och dialog bör även studenter bjudas in. Det finns anledning att betona att LCU inte kan vara något fixerat fenomen utan något som befinner sig i ständig rörelse och vars innehåll borde influeras av en prövande pedagogisk nyfikenhet med tillhörande uppföljningar. I detta ligger ett behov av att utveckla pedagogik/didaktik, teknik och organisation kopplat till detta fält, som enligt vår mening rymmer en stor potential.

Läs rapporten (pdf)
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar student pedagogik rapport lärcenter

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-25

Geocaching i förskolan

Geocaching liknar orientering med hjälp av IT. Ett slags skattjakt där man hittar skattorna med hjälp av GPS och nätet. Ett projekt i Halland har börjat använda geocaching i förskolan.
Geocaching har funnits i flera år nu och har vuxit till en global fenomen. Små burkar (geocacher) göms lite överallt i städer och på landet och meningen är att man ska hitta dem med hjälp av koordinator på nätet och en GPS (oftast i mobilen). Genom att hitta dessa får du oftast tillgång till mer information på nätet om platsens betydelse, historia, kultur osv och hobbyn anses vara väldigt relevant för utbildning. Man kan till exempel leda turister till oväntade smultronställen som inte syns i de vanliga guideböcker.

Geocaching i förskolan i Halland är ett projekt som är en del av ett stort EU- projekt som heter Coast Alive. Genom att placera geocacher i naturen i närheten av förskolan kan barnen delta i en skattjakt där varje station har frågor som barnen ska svara på, till exempel vilket årtal står på skylten, hur många lyktstolpar finns på denna gata osv.

Projektet har tagit fram en fin broschyr för alla förskolor och andra som vill komma igång med geocaching som pedagogiskt metod.

Läs mer: Geocaching - en lärande lek.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt mobilt lärande förskola geocaching

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-19

Google introducerar en dator utan program

När allt kan lagras och göras på nätet varför behöver våra datorer alla dessa tunga och resurskrävande program?vad sägs om en dator som bara ger dig tillgång till nätet? Det kommer Google snart att lansera.
Google kommer snart att släppa egna bärbara datorer, Chromebooks, och även om de ser ut som vanliga datorer representerar de en radikal ny utveckling inom branschen. De har nämligen inga program eller mappar. Du kan inte lagra något på datorn, i stället finns allt du behöver på nätet i det s. k. molnet. Därför startar datorn direkt och behöver inga uppdateringar eller virusskydd. Allt du gör sker på nätet precis som många redan gör men nu tar vi det stora steget till virtuella datorer.

Titta bara på filmen så får du mycket att fundera över. Vad betyder detta för till exempel skolan när alla kan få billiga datorer som inte kräver uppdateringar eller administratiomn och när allt kan lagras på nätet?

Läs mer i en artikel på Mashable, Google explains life after the desktop.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Google molntjänster IKT trend data

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-16

Lärsemester i Osby - ny trend på gång?

Vill du ha en semester som kombinerar upplevelser med lärande? Då har Osby kommun i Skåne något för dig med ett nytt koncept - lärsemester.
Lärsemester i Osby handlar om att locka nyfikna turister som vill kombinera lärande, upplevelser och avkoppling. Projektet är ett samarbete mellan Naturbruksgymnasiet, Osby kommun, Osby turism och lokala företag. Det finns ett brett utbud av sommarkurser för hela familjen med bland annat förarbevis för fyrhjuling, designa och rita din egen trägård, motorsågskurs eller grundkurs i havskajak.

- Idén är enkel. När du har semester kan du gå på kurs. Varför inte använda en eller några dagar på semestern för att gå den kursen du länge tänkt på, men inte haft möjlighet till, säger projektledaren, Lars-Åke Ljungdal.

- Trakterna runt Osby har mycket att erbjuda i form av sevärdheter och upplevelser. Vi hoppas med detta projekt kunna visa att man kan kombinera dessa härliga turistupplevelser med en spännande och lärorik kurs i sommar, menar Claes Hansson turistchef i Osby turism.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar kommun vuxenutbildning kurs lärcenter semester

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-16

Varför gillar man inte interna utbildningar?

Kompetensutveckling ska stimulera och utmana men många interna utbildningar inom företag och andra organisationer misslyckas. Allt för ofta blir utbildning ett störningsmoment i det dagliga jobbet och engagemanget saknas bland många deltagare.
En ny artikel på Upside Learning, Do people really like to go on training courses?, frågar varför många interna utbildningar inte lyckas engagera deltagarna och försöker ge förslag till lösningar.

Enligt artikeln finns det flera anledningar bakom det låga engagemanget:
* Utbildning tar tid från arbetet. Att vara borta från skrivbordet en dag betyder dubbelt så mycket arbete att hinna med dagen efter.
' Fel personer väljs ut till utbildningen
* Fel uppfattning hos deltagarna. Att gå på kurs betyder att man inte kan.
* Den nya kunskapen kan inte sättas in i det dagliga arbetet. Man kan få inspiration från kursen men tillbaka på jobbet är det vardagen igen.

Lösningen är att inte bara satsa på klassrumsmodellen och låta utbildningen vara en del av den dagliga rutinen. Alla deltagare har redan mycket kunskap och man borde sätta mer fokus på det kollaborativa lärandet. Man måste gå från passiv informationsöverföring till mer interaktivt lärande. En blandning av fokuserade interaktiva fysiska möten med diskussion, reflektion och samarbete på nätet verkar det optimala.

Läs artikeln.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning företag

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-13

Varför misslyckas ditt företag på Facebook?

Det verkar som att alla företag försöker etablera sig på Facebook men långt ifrån alla lyckas med satsningen. Visst är det gratis och väldigt enkelt att komma igång men det krävs en hel del tid och möda för att kunna lyckas marknadsföra sig på Facebook.
Magnus Brynestam har skrivit en mycket intressant artikel på Webbstrategernas blogg, Därför misslyckas ditt företag på Facebook. Mycket handlar om fel förväntningar hos företagare; att man kan bli känd över en natt eller att man har lyckats för att många "gillar" ditt företag. Så enkelt är det tyvärr inte menar Magnus.

Enligt en studie misslyckas 90% av alla företag som annonserar via Facebook. Man ska inte se den som en ren säljkanal eller annonsplats. Här skapar man relationer och det är viktigast att skapa förtroende och ge mervärde för dina "vänner". De flesta som gillar ditt företag på Facebook gör inte mycket mer och det är då viktigt att komma med intressanta kommentarer, nyttiga länkar och relationsskapande inlägg för att få vännerna att återvända. Ren marknadsföring ger sällan effekt.

- Facebook är ett utomordentligt och kostnadseffektivt sätt att skilja ditt företag från mängden. Du kan definitivt använda Facebook för att lyckas med ditt företags rekrytering, kundservice eller försäljning. Men här kan du också bevisa varför ditt företag är speciellt. Och du kan bevisa det i allt som sker. I dina kommentarer som svar på kundernas frågor. I dina bilder som du lägger upp. I frågor som ditt företag brinner för o.s.v. Är ditt företags framgångsrika hemlighet att värna mest om miljön – så visa det då. I allt. Lev ditt varumärke!

Vill du veta mer om detta kommer Magnus att leda ett seminarium 9 juni om hur man lyckas skapa affärsnytta på Facebook. Seminariet hålls i Sölvesborg men kommer dessutom att sändas via webben. Läs mer.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag e-handel sociala medier marknadsföring facebook

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-12

Norsk sajt ger råd om digital mobbning

Många barn och ungdomar råkar illa ut på nätet på grund av kränkande kommentarer, ryktesspridning och sabotage. I Norge finns det en bra webbplats som ger praktiska råd till ungdomar och utbildningspaket till lärare för att visa hur man tar kontroll över sin digitala identitet.
Webbplatsen Dubestemmer.no vill främst väcka diskussion om hur vi beter oss på nätet och få barn och ungdomar att tänka lite mer om sin digital identitet. Sajten är uppdelad i två kategorier; barn mellan 9 och 13 år samt ungdomar mellan 13 och 17 år. Det finns filmer och broschyrer, oftast gjorda av ungdomar som har råkat illa ut själva, som ska väcka diskussion och reflektion. Inställningen är att inte komma med pekpinne eller fördömanden, hellre att lyfta problemen på bordet för diskussion som ska leda till insikt. Lärare och ungdomsledare kan beställa olika informationspaket för mer utvecklade diskussioner i klassrummet och alla filmer på sajten får laddas ner.

Innehållet inkluderar moduler som tar upp frågor som anonymiteten på nätet, dina digiatla fotspår, digital mobbning, juridiska frågor (personuppgiftslagen mm), bloggande, personligt ansvar, källkritik, nätsäkerhet mm. Många barn och ungdomar har bidragit med egna berättelser.

Dubestemmer.no har tagits fram i ett samarbete mellan Teknologirådet, Datatilsynet och Senter for IKT i utdanningen. Konceptet har spridit sig idag till ytterligare 16 länder i Europa och Nordamerika (inte Sverige så länge).

Läs en artikel om initiativet från Senter for IKT i utdanningen, Vil innføre folkeskikk på nett.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola digital kompetens sociala medier källkritik barn

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-11

Surfplattor bra för förskolan

Enligt en studie har nästan hälften av alla 2-åringar i landet använt en dator under 2010. Enligt flera borde man använda surfplattor i alla förskolor som enkla verktyg för lustfyllt lärande.
En artikel av Marina Hafvenstein i Lärarnas Nyheter, Surfplattan bra för de yngsta, skriver att surfplattor som Apples iPad (s k pekdatorer) är väldigt lämpliga datorer för förskolebarn. Det finns redan ett enormt utbud av roliga spel och kreativa applikationer som kan laddas ner till en surfplatta för bara några kronor, oftast gratis. Plattan är lämplig för småbarn eftersom gränssnittet är intuitivt - man bara pekar på skärmen och kan rita med fingret. De behöver inte lära sig hur man hanterar tangentbord och mus.

- Det är ett verktyg där barn direkt pekar på skärmen och uppfattar effekten av det de sysslar med. Det kan vara alltifrån att peka på en bokstav, färg eller ett djur och få det uppläst eller höra dess läte. Eller varför inte ett interaktivt pussel där man lär sig mönster. Den är så enkel att använda att en ettåring utan problem klarar av den.

Artikeln nämner flera bra appar för småbarn som hjälper med bland annat språkutvecklingen, motorik, inlärning av färger och former.

Läs ytterligare en artikel på NE:s Kunskapsbloggen - Surfplattan som pedagogiskt verktyg.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar lek barn mobilt lärande surfplatta förskola

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-10

Ny version av Adobe Connect för mobiler

Nu kan du vara med på e-möten på riktigt med den nya mobila versionen av e-mötesverktyget Adobe Connect Pro.
E-mötesverktyget Adobe Connect Pro har en ny mobilversion som kan laddas ner som en applikation (app). Det finns redan en bra version för iPhone och iPad som ger dig möjlighet att delta med video, ljud och chatt men den senaste versionen ger samma funktionalitet till Androidmobiler och surfplattor. Nu ser du hela mötet på din mobil och om du vill se en del av mötet i detalj (t ex presentation, chatt, video) kan du snabbt få just den delen i helskärm. Dessutom kommer du åt alla fönster som visas i det "riktiga" mötet, som inte var möjligt i den tidigare versionen. Den nya appen fungerar bäst med surfplattor men går nästan lika bra i mobilen.

Läs mer om **Adobe Connect Mobile 1.5.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar video e-möte mobilt lärande mobil surfplatta

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-07

Felanmäla i 3D i Linköping

Linköpings kommun lanserar en tredimensionell webbkarta över staden. Invånarna kan felanmäla problem som klotter, krossade fönster eller hål på vägarna genom att peka ut den exakta platsen på kartan.
Linköpings Kommun har tagit fram en 3D karta för rapportering av skador på vägarna och fastigheter (läs kommunens information 3D karta för felanmälan). Tidigare har invånarna kunnat anmäla problem via e-post men det är inte alltid så lätt att beskriva platsen i ord. Nu kan man gå till kartan, zooma in på rätt stadsdel och peka ut den exakta platsen. Felanmälan kan även kompletteras med en egen bild som kan bifogas. De nya 3D-anmälningar kan sedan läggas direkt in i kommunens system för åtgärd och de räknar med att effektivisera hanteringen radikalt.

Se 3D kartan.

Läs även en artikel i Computer Sweden, Linköpingsbor kan felanmäla i 3d

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar kommun 3D IKT

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

2 kommentarer v

Felanmäla felanmälan?

och var felanmäler man att det inte går att avsluta felanmälan i kartan?
2014-06-25, 07.58 av sdsd

Svar felanmälan

Hej!
Eftersom det är Linköpings kommun som erbjuder den här tjänsten så föreslår jag att du vänder dig till dem.
Trevlig sommar!
2014-06-25, 08.55 av Anna på Cela


2011-05-06

Filmer som skapar diskussion om tillväxt och innovation

Centrum för urbana och regionala studier vid Örebro universitet är en forskningsmiljö där frågor om hållbarhet, staden och regionen och lokal demokrati utforskas. De har bland annat tagit fram ett par filmer som kan användas som utgångspunkt för diskussionsmöten.
Det pratas mycket om innovation och tillväxt men vad menar vi egentligen? Det finns olika sätt att tolka begreppen och när vi diskuterar tillväxt och innovation är det viktigt att vi försöker vidga begreppen och se dem från andra håll. Forskare vid Centrum för urbana och regionala studier, Örebro universitet, har därför tagit fram två filmer som kan stå som utgångspunkt för en mer nyanserad diskussion.

Filmerna riktas till flera målgrupper: förtroendevalda, tjänstemän, lokala nätverk, föreningar m fl. Intresserade grupper kan titta på filmerna och sedan diskutera innehållet ur flera perspektiv:
    • fundera över alternativa röster om tillväxt
    • stärka den sociala dimensionen när det gäller tillväxt
    • ge stöd till förändringsaktörer
    • inspirera till ett fördjupat tänkande om samhällsfrågor
    • vara nyskapande

Filmerna kommer med färdiga förslag till diskussionsuppgifter och meningen är att intresserade grupper kan arbeta genom paketet helt själva eller bjuda in forskarna som kan sedan leda/delta i diskussionen. Forskarna som har gjort filmerna och materialet är Gun Hedlund, lektor i statskunskap och Katarina Larsson, filosofie doktor i historia.

Läs mer om projektet och se filmerna.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar universitet företag forskning video politiker tillväxt innovation

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>

2011-05-05

Norsk hälsoregion satsar stort på e-lärande

Cirka 70 000 anställda i den norska hälsoregionen Helse Sør-Øst får sin kompetensutveckling när de behöver det via datorn tack vare en strategisk satsning på e-lärande.
När de anställda inom Helse Sør-Øst loggar in på sin e-learningportal får de tillgång till cirka 200 utbildningar. Regionen införde protalen 2008 och sedan dess har 100 000 kurser genomförts; mer än hälften under det senaste året.
De tar sig genom sina utbildningar i egen takt och får en bra överblick på sin kompetensutveckling. Många kurser är helt nätbaserade men många blandar e-learning med fysiska möten för laboration och praktiska övningar.

– E-læring er et viktig strategisk virkemiddel for å sikre gode og likeverdige helsetjenester. Gjennom effektive og solide e-læringskurs oppnår vi både økt kvalitet, kompetanseutvikling og standarisering, samtidig som det gir oss mer tid til pasientbehandling, sier konserndirektør Bente Mikkelsen.

En avgörande framgångsfaktor i satsningen är att ledningen står bakom den och ser till att de anställda får tid för kompetensutveckling. Eftersom alla sjukhus i regionen har samma portal och samma utbildningar kan man undvika att varje enhet måste hitta en egen lösning. Dessutom sparar de mycker pengar genom att inte behöva resa till kurstillfällen.

Läs artikeln om satsningen i tidskriften Ledernett - Satser stort på e-læring.

Bild: CC Attribution Share Alike Some rights reserved by j.reed
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning vård landsting

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>X-Ovation >>

Media Evolution >>