Följ oss via RSS!

Bild och film

Det finns många appar som gör det möjligt att skapa film, bild eller sagor ihop med barnen. Här berättar vi om några olika appar som öppnar upp för kreativitet och skapande.

iMovie
iMovie är Apples eget filmredigeringsprogram som på ett enkelt sätt gör det möjligt att skapa både filmer och trailers.
Genom att lägga ihop era egna bilder, filmklipp, musik, ljudeffekter eller egna röster blir det riktigt snygg film på ett enkelt sätt.
Film kan såklart användas i många olika syften, kanske för att berätta om ert arbete på förskolan under ett föräldramöte, för att skapa en film om ett tema tillsammans med barnen eller för att berätta om vart och ett av barnen under ett utvecklingssamtal. Det är såklart bara fantasin som sätter gränser.

På Skolappar finns en recension där ni kan läsa mer om olika funktioner och möjligheter med iMovie.

Vi har också lånat in en instruktionsvideo som visar hur du steg-för-steg går tillväga för att göra din egen film i imovie.
Pic Collage
Genom Pic Collage kan du på ett enkelt och kreativt sätt göra precis som det låter, skapa ett collage av bilder. Genom att kompinera olika bilder med bakgrund, text, stickers, och ramar får du på ett snabbt och enkelt sätt ett snyggt bildcollage. Varför inte berätta för föräldrarna vad ni gjort på förskolan idag genom ett bildcollage eller kanske sätta ihop ett collage över dagens firande av ett födelsedagsbarn.

På Skolappar hittar ni både en recension och lite längre ner på sidan även ett bra bildspel som steg-för steg visar hur du skapar ditt eget collage.Puppet Pals
I Puppet Pals får ni ge er in i sagans värld och tillsammans med eller för barnen göra egna sagor. Genom att välja figurer och bakgrund kan ni spela in era egna sagor där ni själva läser in handlingen.
Puppet pals finns i flera versioner.

Det första som bara heter just Puppet pals kan ni både ladda ner kostnadsfritt eller i betalversionen. Skillnaden i den ni betalar för är att ni där kan lägga till egna bakgrunder från tex. er egen förskola och även ha med barnen själva som "figurer" i sagan. Här är bakgrunden en stillbild, men figurerna kan ni förflytta och ändra storlek på.
När ni startar upp appen finns en bra instruktion om man trycker på det lilla i:et längst upp till höger.Puppet Pals 2 är en utvecklad version där både figurer och bakgrund rör sig och på ett annat sätt följer med när ni flyttar runt dem. Även här kan ni i betalversionen ha med egna ansikten till figurerna och ni får även tillgång till fler figurer och fordon.

När ni startar upp appen kan ni direkt komma till en tydlig instruktion genom att trycka på "börja här".
Mer info om Puppet pals hittar ni här på Skolappar och Puppet pals 2 kan ni läsa om här.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar imovie Ipadskola Pic collage puppetpals

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>