Följ oss via RSS!

Dokumentation

Med hjälp av ipaden öppnas det möjligheter för jobba digitalt med pedagogisk dokumentation. Givetvis finns det en mängd olika dokumentationsappar som alla funkar på lite olika sätt. Testa er gärna fram för att hitta den som passar bäst för er. Här ger vi tips på två appar som fungerar på lite olika sätt, men som båda är bra att använda för just pedagogisk dokumentation.

Evernote
I Evernote kan du skriva anteckningar, spara bilder och även redigera dem, skapa mappar för att organisera dina ateckningar och dela med dig av dina anteckningar till andra.

Evernote har själva en mycket bra lathund för hur man kommer igång med de olika funktionerna i deras app.
När ni ska komma igång och testa Evernote rekommenderar vi att ni börjar med följande delar från deras lathund:
1- Introduktion
3- Skapa och redigera en anteckning
7- Organisera anteckningar

Cela tipsar
När ni har kommit till att organisera era anteckningar kan det vara bra att skapa varsitt häfte för varje barn på er förskoleavdelning. Därigenom kan ni samla all dokumentation om varje enskilt barn på ett och samma ställe.

Även Skolappar har skrivit en bra recension om Evernote som ni hittar här.

Evernote är en så kallad molntjänst. Det innebär att all information som dokumenteras i appen lagras på internet, i "molnet", istället för på Ipaden (du kan läsa mer om vad en molntjänst är här på Wikipedia). Genom att du skapar ett användarkonto synkar Evernote dina dokument mot "molnet". Detta innebär att utöver att du har alla dokumnet i Evernote-appen på Ipaden även kan komma åt dina dokument genom att logga in på www.evernote.com från en dator eller via en Evernote-app i mobilen.

SKL, Sveriges kommuner och Landsting har tagit fram riktlinjer för vad som gäller när man ska använda molntjänster inom skola och förskola. Vi brukar hänvisa till denna och framförallt till delen om att man inte bör publicera känsliga uppgifter i en molntjänst.
Här hittar du SKLs riktlinjer i sin helhetPages
Pages är Apples egna ordbehandlingsprogram som finns att ladda ner gratis på alla Ipads inköpta efter 1 september 2013.

I Pages kan du enkelt skapa snygga textdokument. Du kan också lägga till bild, tabeller och diagram. Utöver möjligheten att börja jobba med ett nytt tomt dokument erbjuder Pages också en mängd förinställda layouter. Alltifrån nyhetsbrev, affischer, kuvert, visitkort mfl.

På Skolappar hittar du mer information och en bra recension om Pages.

Inne i Pages finns bra hjälp för att direkt komma igång och skapa dokument.
Genom att klicka på frågetecknet högst upp i högra hörnet på förstasidan öppnas ett antal hjälpflikar upp för att guida dig rätt.På samma sätt kan du använda dig av frågetecknet när du är inne och jobbar i ett dokument.När du har tryckt på frågetecknet i dokumentet kommer det också upp en ruta längst ner i vänstra hörnet. Genom att klicka här kommer du till en större guide med mer information om de olika funktionerna i Pages.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Ipadskola dokumentation evernote pages

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>