Följ oss via RSS!

Appsafari

Det finns en hel djungel med fantastiskt bra, men tyvärr också mindre bra appar att ladda hem. Innan du ger dig ut i djungeln på "Appsafari" vill vi dela med oss av några goda råd på vägen.

Appstore
I Appstore kan du söka efter både specifika appar men även utifrån ord, kategorier, topplistor eller pris. När du har hittat en app som verkar intressant kan du genom att trycka på den få en liten kort information från tillverkaren och i bland även recensioner från andra användare. Var noga med att läsa igenom både information och framförallt recensioner om detta finns, innan du laddar ner någon app.
I vår film får du en liten introduktion till hur du både hittar och laddar ner appar genom Appstore.Bra sidor för att hitta appar
Utöver att söka efter appar i Appstore finns det flera bra sidor med som gör det enkelt att söka och läsa bra utförliga recensioner om olika appar. Här tipsar vi om några av dem.

Skolappar är en sida som recenserar appar som är bra att använda inom skolan eller förskolan. Alla appar är testade och utvärderade av pedagoger och även kopplade till grundskolans läroplan. Genom sökverktyget till höger på sidan kan du enkelt avgränsa och specificera din sökning genom att ställa in tex. årskurs, ämne och pris för att få fram appar inom just det område ni är i behov av.
http://www.skolappar.nu

Pappasappar hittar du recensioner om appar för lite yngre barn, främst i förskoleåldern. Alla appar är testade och recenserade av föräldrar. På samma sätt som på skolappar.nu finns även här en sökruta där man kan ställa in olika sökparametrar för att hitta rätt appar för just er.
http://www.pappasappar.se

Kunskapsplattan är ett verktyg där du både kan få info och recensioner om olika appar, men framförallt kan du sätta ihop egna "apppaket". Dina egna "appaket" kan du ladda ner på flera enheter och du kan även ta del av andras paket inom specifika områden.
http://www.kunskapsplattan.s...

Facebooksidor

För att få tips om nya appar, bra recensioner om appar och även prissänkta eller helt gratis appar kan vi tipsa om följande Facebook-sidor. Om du "gillar" sidorna kommer du att få alla deras uppdateringar direkt i ditt eget Facebook-flöde.
Skolappar
Pappasappar
Appfredag

Facebookgrupper

I flera olika facebook-grupper pågår diskussioner kring hur man på bästa sätt kan använda ipaden i som ett pedagogiskt verktyg, vilka appar som är bra, vilka inställningar man bör göra etc.
Här tipsar vi om några grupper som du kan gå med i för att få tips och inspiration från andra. Detta är också utmärkta forum för att själv ställa frågor om appar och annat som rör Ipaden.
Ipad i förskolan
Ipads i skola och förskola
Appar för särskolan
IKT: Digital Media, förskolan & ipad (framtidens förskola)

Cela tipsar
Att hitta bra appar som passar för just er verksamhet kan ta lite tid, men detta är också tid som är väl investerad. Så sätt er ner och fundera över vad ni har för behov och inom vilka ämnen ni skulle vilja ha appar som kan underlätta och utveckla ert arbete.
Ta hjälp av sidorna vi tipsat om ovan och ta även hjälp av varandra. Säkert har ni många tips på bra appar att dela med er av mellan olika förskolor, avdelningar eller arbetslag.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Ipadskola appsafari

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>