Följ oss via RSS!

Tips och trix

I den här första delen av vår ipadskola berättar vi om olika inställningar som kan vara bra att ha när ipaden ska användas ute i förskoleverksamheten. Vi går också igenom lite olika funktioner som kan underlätta ert arbete.

Alla olika delar är uppdelade i varsin instruktionsfilm. Ni hittar alla instruktionsfilmer samlade här på vår spellista eller under varje förklaring nedan.


Skapa mappar när det ligger många appar på Ipaden kan det underlätta att sortera in dem i mappar.Sök i Ipaden det är inte alltd lätt att hitta bland alla sina appar. Vi visar hur du enkelt kan söka efter alla appar och andra funktioner.Radera appar när du vill ta bort appar du inte längre avänder kan det vara skönt att kunna radera dem.Stänga av appar för att apparna inte ska dra onödigt med batteri eller om en app "hänger sig" kan det vara bra att kunna starta om den eller helt stänga av den.Skapa fotoalbum om ni tar mycket bilder och filmer kan det vara skönt att stortera in dem i olika fotoalbum, för att lättare kunna hitta dem.Guidad åtkomst här visar vi en funktion som gör att barnen inte ska kunna gå ut ur den appen de använder eller för att de inte ska kunna använda vissa funktioner i appen.Intigritetsskydd i intigritetsskydd kan du ändra om tex. bild eller mikrofon blivit avstängd in någon av apparna.Begränsningar visa delar av ipadens funktioner kan vara bra att begränsa så att barnen inte kommer åt dem. Tex. köp inuti app och radera appar.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Ipadskola Tips och trix

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>