Följ oss via RSS!

Ipadskola

Varmt välkommen till Celas Digitala Ipadskola!


Kul att du har hittat hit till vår Digitala Ipadskola.
Här ger vi er inspiration kring hur ni kan använda er Ipad som ett pedagogiskt verktyg i förskolan. Ni kan såklart välja att använda er av vår Ipadskola på det sätt som passar er bäst. Som en kompetensutveckling för hela ert arbetslag, som en individuell lektion kring ett specifikt tema eller kanske som en uppdatering kring hur just "den där inställningen skulle göras".

I Celas digitala Ipadskola ingår fyra olika delar:

Tips och trix
I delen om tips och trix får ni grundläggande information om funktioner i Ipaden som kan vara bra att kunna och intsällningar som kan vara bra att göra när man ska använda den i förskolan.

Appsafari
När vi ger oss ut på Appsafari går vi igenom hur ni laddar ner och framförallt hur ni hittar just de apparna som passar i er verksamhet.

Dokumentation
I den här delen av Ipadskolan ger vi tips på hur man ska tänka för att på bästa sätt använda Ipaden för pedagogisk dokumentation. Vi ger också tips på bra appar att dokumentera i och några instruktioner kring hur de funkar.

Bild och film
Det finns en mängd olika appar för att göra bildspel, bildcollage och små filmer. Här får ni tips på några och en grundläggande genomgång i hur de funkar.


Hur kommer man igång?
Innan ni kör igång med vår Ipadskola vill vi ge er några tips på vägen som kan vara bra att tänka till kring. Först och främst, har ni alla med er på tåget? Vill ni på ett bra sätt kunna implementera Ipaden som ett pedagogiskt verktyg är detta en viktig första fråga diskutera. Och om inte, hur får ni med er alla? eller vad innebär det om ni inte får det?

En liten bakgrund

I Cela har vi genomfört närmare 100 ipadskolor på över 30 st förskolor runt om i Blekinge. Den första förfrågan om att hålla en Ipadutbildning för förskolorna kom från Karlshamns kommun. Tillsammans med Karlshamns ikt-samordnare, förskolechefer och förskolepedagoger tog vi fram ett koncept som skulle passa de behov som fanns just där. En första test-omgång genomfördes i tre steg med tre förskolor som alla redan hade kommit igång och börjat använda Ipaden en del i sin verksamhet. Resultatet och utvärderingen av denna första test blev mycket lyckad och resulterade i att alla förskolor i hela Karlshamn fick genomgå vår tre-stegs-utbildning. Goda exempel sprids gärna fort och utifrån förfrågningar i flera andra närliggande kommuner genomfördes Ipadskolan även där. Givetvis har vi under vägen fått ändra och vinkla de olika stegen för att de ska passa utifrån de olika förutsättningar och förkunskaper som finns, men grunden har varit den samma som ni nu hittar här i vår digitala Ipadskola.

Varför just Ipad?

Generellt pratar vi oftast om att använda lärplattor i skola och förskola och inte om en specifik produkt eller märke. När vi skapade vårt första koncept i Karlshamns kommun byggde det på att de redan använde just Ipads. Det samma har sedan gällt för samtiga av de förskolor som vi har kört vår utbildning i. Vi har också sett att det i de allra flesta fall är just denna typ av lärplattor som väljs att användas ute i förskolorna.
De flesta delar av vår Ipadskola går ända att använda även på andra typer av lärplattor, medans några delar är specifika för just Ipads.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Ipadskola introduktion digital ipadskola

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>