Följ oss via RSS!

Facebook

Facebook är kanske den sida som flest relaterar till när man pratar om sociala medier och med sina 1,1 miljard aktiva användare är de klart störst.
Facebook är en nätverkstjänst där du genom att skapa en egen anvädare kan ha kontakt med dina vänner, delta i diskussionsgrupper eller följa olika sidor.

Facebookgrupp
En facebookgrupp kan du starta eller gå med i för att kunna föra diskussion och dialog med övriga som är med i gruppen. En facebookgrupp läggas upp på tre olika sätt.
- Hemlig, då är gruppen inte sökbar och endast de som är med i gruppen kan lägga till andra medlemmar.
- Sluten, det går att söka efter gruppen och se vilka som är med i den men inte vad som skrivs i den. Vem som vill kan ansöka om att gå med i gruppen men måste godkännas av en administratör.
- Öppen, Vem som helst kan hitta gruppen, se vad som skrivs i den och gå med i den för att själv kunna skriva.

Facebooksida
En facebooksida kan du starta som ett företag, organisation eller liknande.Det du skriver på sidan skrivs då i ditt företagsnamn och de personer som vill följa sidan gör det genom att "gilla den". De får då upp allt som du skriver eller delar på sidan i sitt facebookflöde.

Det är inte alltid helt lätt att veta vad det är för skillnad på en grupp eller sida och vilken som är bäst att använda för de behov man har.
Här kan du läsa mer om skillnaderna och vad som passar bäst för ditt ändamål.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar sociala medier facebook

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>