Följ oss via RSS!
2014-02-18

Nu är våra kära praktikanter tillbaka

I höstas var Lisa Barbic och Patricia Barbic på praktik via arbetsförmedlingen hos oss på Cela. Nu är de äntligen tillbaka för ytterligare 3 månaders praktik.
I höstas var de med och genomförde många aktiviteter som fortsätter nu under våren.

Patricia var med på Äldrerallyt som genomfördes av Anna och Micke på bland annat Olsgården i Kallinge och Ågårdsbo i Ronneby.

- Det som gjorde störst intryck på mig var en dam som hade varit lite osäker på om hon skulle komma på träffen, men hon beslutade sig för att gå ändå. Hennes reaktion när hon fick se sitt barndomshem på google maps var helt otrolig. Hon trodde att hon aldrig mer skulle få se det. Där ser man vad internet kan göra även för våra äldre. Hon levde nog länge på denna bilden tror jag och jag också för den delen, säger Patricia.

Lisa har jobbat mycket med att få olika skolor i Ronneby och Karlskrona att komma igång med att blogga, både lärare och elever.
- Vi har gett barnen handledning i hur de ska komma igång berättar Lisa, hur de ska skriva, vad de kan göra med bilder på bloggen osv. För lärarna var det hjälp i att komma igång med en blogg i syfte att sprida information.

Nu är de i full gång med Ipadskola till Karlshamns förskolor. Detta kommer de jobba vidare med under hela våren.

Snart kommer de även igång med drop- in, som är handledning inom digitala medier. Då tar de emot mindre grupper om 4-5 personer på Cela/Soft Center.

Önskar du handledning i digitala verktyg, som facebook, instagram, youtube, twitter eller liknande. Tveka inte att höra av dig till Anna, anna.campbellmidenhag@ronneb... eller på telefon: 0457-617931 så berättar vi mer.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha

0 kommentarer >>