Följ oss via RSS!
2014-02-04

E-handeln fortsätter att växa under 2014

Enligt nya siffror använder vi våra mobila enheter för att handla som aldrig tidigare. Detta visar en rapport, "Svensk e-handel", som Dibs genomfört.
Sverige är det nordiska land med flest antal personer som handlar med mobilen och även det land där mobilshoppingen ökar mest – från 15 till 26 procent. Trots att Sverige ligger i framkant tekniskt sett, ligger vi lite efter ledande e-handelsländer mognadsmässigt, vilket gör att potentialen för svenska företag är stor.

- Det är uppenbart att mobilen som försäljningskanal fortfarande är under utveckling och att nätbutikerna kämpar för att hålla jämna steg med konsumenternas krav på att kunna shoppa var som helst och när som helst. Hela 40 procent av konsumenterna har avbrutit sina pågående köp för att sajten inte är mobilanpassad, säger Daniel Larsson, Chief Commercial Officer på Dibs, i en kommentar.

Detta ställer krav på lättnavigerade sidor men även välfungerande logistik med snabba leveranser och bra kundservice,

Rapporten indikerar även att de som redan handlar med mobilen kommer öka sina inköp med 35 procent ,vilket indikerar en fortsatt tillväxt av e-handeln under 2014.

Årets rapport från Dibs hittar du här
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-handel handla med mobilen fortsatt tillväxt

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>